Dopis od Tatínka

23. 3. 2009 19:21
Rubrika: K zamyšlení


Když ses dnes ráno probudil, se zalíbením jsem tě pozoroval. Čekal jsem, že na mě promluvíš a řekneš mi alespoň několik slov. Aby ses mě třeba zeptal na můj názor nebo abys mi poděkoval za něco hezkého, co se ti včera přihodilo.

Ale připravoval ses do práce a byl jsi příliš zaujat vybíráním vhodného oblečení, pak snídaní, posloucháním nahrávky tvé oblíbené hudby, ... A pak už jsi musel běžet do práce.

Čekal jsem ještě když jsi vycházel z domu a říkal jsem si, že se snad na chvíli, alespoň v duchu, zastavíš a řekneš mi třeba „Ahoj".

Ale tys měl hlavu plnou starostí! Proto jsem pro tebe rozzářil nebe, ozdobil je těmi nejkrásnějšími barvami a cestou jsem tě doprovázel sladkým zpěvem ptáků v naději, že se snad zaposloucháš, ale ani toho sis nevšiml.

Pozoroval jsem tě s láskou a trpělivě jsem na tebe čekal celý den. Jelikož jsi měl tolik práce a tolik věcí, které bylo během dne třeba vyřídit, neměl jsem odvahu na tebe promluvit a čekal jsem dál.

Když ses vrátil z práce domů, byl jsi unavený a tak jsem ti dopřál déšť, aby voda odplavila zbytky napětí a starostí. Myslel jsem, že ti tím udělám radost a že se pak snáze na mne rozpomeneš, ale zatím... Naštval ses a s hněvem pronesl na můj účet slova, která tě teď možná samotného mrzí... A já jsem tolik toužil, abychom si aspoň chvilku povídali, vždyť do večera zbývalo ještě tolik času...

Když jsi zapnul televizi, věděl jsem, že se hned tak nedočkám, a proto jsem se obrnil trpělivostí. Ale ani později, u večeře, sis nevzpomněl. Byl jsi z celého dne utrmácený a toužil jsi po klidu, a tak jsem zvolna zhasil den a zapálil svíčku. Bylo to krásné, ale ty jako bys ani neviděl.

Když ses ukládal ke spánku, byl jsi vyčerpaný. Popřál jsi rodině dobrou noc a okamžitě usnul. Celou noc jsem tě chránil od zlých snů a ve spánku tě provázel jemnou hudbou, ale tobě nedošlo, že jsem pořád s tebou a pro tebe.

Jsem trpělivější než si umíš představit. Chtěl bych tě naučit, abys i ty byl trpělivý k ostatním. MILUJI TĚ natolik, že čekám každý den, zda si snad se mnou nezačneš povídat.

Zítra se znovu probudíš a já tu opět budu pro tebe a budu trpělivě čekat, že odpovíš na mou lásku tím, že si na mě uděláš chvilku času. Přeji ti dobrou noc a krásný den!

s láskou
Tvůj Otec, BŮH

Zobrazeno 1154×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková